Szynka z nadzieniem jajeczno-chrzanowym

4.48 (198 ocen)

  • 40 min

Jest to moja sztandarowa przystawka na wszelkich uroczystościach rodzinnych. Może być doskonałą propozycją na stole wielkanocnym.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag szynki w plastrach
    7 jajek
    3 łyżki chrzanu
    1 łyżeczka musztardy
    sól
    4 łyżki jogurtu greckiego
    1 ząbek czosnku
    5-6 liści sałaty
    1 pomidor
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Szynka z nadzieniem jajeczno-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce. Dodajemy chrzan, musztardę i sól- mieszamy. Napełniamy plastry szynki farszem i zwijamy. Układamy na talerzu liście sałaty, na nie kładziemy przygotowaną szynkę z farszem, przekładając je pomidorami. Jogurt mieszamy dokładnie mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, wylewamy na środek talerza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować