Szyszki ryżowe z gorzką czekoladą

4.99 (146 ocen)

  • 60 min

Słodki, dość oryginalny deser gotowy w kilka chwil.

  • 60 min

Składniki:

  • Ryż preparowany ok. 120 gram
    100 gram masła
    400 gram mleka zagęszczonego słodzonego
    100 gram gorzkiej czekolady 70 %
    2 łyżki Amaretto, lub dowolny aromat np. rumowy
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Szyszki ryżowe z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wrzucić połamaną czekoladę, dodać kajmak mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej. Do płynnej masy wlać Amaretto i dodać ryż preparowany. Wymieszać dokładnie. Ręce maczać w wodzie i formować kulki , układać pojedynczo na filii aluminiowej i lekko zmrozić

Porady

Zamiast mleka zagęszczonego słodzonego można użyć masy kajmakowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować