Szyszki ryżowo-kukurydziane

5 (176 ocen)

  • 60 min

Słodki deser dla małych i dużych łasuchów.

  • 60 min

Składniki:

  • 650 g krówek mlecznych
    200 g ryżu preparowanego
    100 g płatków kukurydzianych
    200 g masła
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szyszki ryżowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krówki i masło rozpuścić w jednym garnku,mieszając,aby otrzymać jednolitą masę.Do gorącej masy wsypać ryż i płatki kukurydziane i wymieszać.
    Po lekkim przestudzeniu formować szyszki lub kulki,następnie odkładać na papier do pieczenia,aby zastygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować