Szyszki z krówek, irysków i ryżu preparowanego

5 (197 ocen)

  • 30 min

Pamiętam ten deser z dzieciństwa… wczoraj w małym wiejskim sklepie, gdzie trafiłam po drodze do pracy, zobaczyłam wielką pakę ryżu preparowanego, którego bardzo długi czas już nie widywałam w żadnych sklepach. Od razu wpadłam na pomysł, czego mogę z niego dokonać :) Naprawdę prosty i wyśmienity dese

  • 30 min

Składniki:


  • 300g krówek
    200g irysków śmietankowych
    100g masła
    100g ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szyszki z krówek, irysków i ryżu preparowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukierki i masło rozpuszczamy w garnku na wolnym ogniu. Po rozpuszczeniu zdejmujemy z gazu i do masy dokładamy ryż preparowany, dokładnie mieszamy.
  • 2. Po wystudzeniu masy wymieszanej z ryżem formujemy kulki/szyszki i układamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować