Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron w sosie bolognese

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron w sosie bolognese - składniki:
Makaron w sosie bolognese - sposób przygotowania: Makaron kokardki ugotować al dente w osolonej wodzie i odcedzić. Zahartować zimną wodą. Mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa,a warzywa obrać i pokroić w kostkę. Następnie poddusić je na oliwie w dużym płaskim naczyniu. Dodać zmielone mięso,a gdy zbieleje podlać bulionem i czerwonym winem. Odparować. Dodać pomidory pelati i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dusić ok.godziny. Po tym czasie zestawić z ognia,dodać posiekane zioła i wymieszać. Gorącym sosem polać makaron i udekorować całymi listkami bazylii.

Informacje o Makaron w sosie bolognese

  • Najsłynniejsze dania ze słonecznej Krety - koniecznie do wypróbowania!

    Najsłynniejsze dania ze słonecznej Krety - koniecznie do wypróbowania!

    przekładamy do słoików, przykrywając je warstwą migdałowych płatków. Taka marmolada może miesiącami stać w lodówce. Delektujemy się nią w najróżniejszych kombinacjach: z jogurtem, herbatą, lodami lub wyjadamy łyżkami, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Makaron z sosem bolognese 1,5 paczki grubego spaghetti

  • Kudłaci kucharze chudną

    Kudłaci kucharze chudną

    , nadziewanych placków, curry, makaronu z sosem bolognese. Naprawdę można to jeść na diecie. Wszystko wygląda bardzo dobrze - apetyczne przepisy, które pozwolą nie pamiętać, że jest się na diecie. Książka nie jest jednak odpowiednia dla wegetarian. Zdecydowana większość przepisów zawiera mięso. Si & Dave: To