Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Parzybroda
Parzybroda - składniki:
Parzybroda - sposób przygotowania:
Mięso umyj, pokrój w kostkę, zalej zimną wodą, dodaj suszone grzyby i przyprawy, gotuj do miękkości. Bulion przecedź. Do garnka włóż poszatkowaną kapustę oraz obrane i pokrojone, warzywa, zalej bulionem, gotuj około 40 minut. Przypraw do smaku, do zupy ponownie włóż pokrojone mięso.
- 1 główka kapusty włoskiej
- 50 dag ziemniaków
- 30 dag mięsa (wołowego albo wieprzowego)
- 1 pęczek włoszczyzny
- 7-8 suszonych grzybów
- sól
- pieprz
- gorczyca
- ziele angielskie
- kminek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki