Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łopatka jagnięca z sosem paprykowym
Łopatka jagnięca z sosem paprykowym - składniki:
Łopatka jagnięca z sosem paprykowym - sposób przygotowania:
Paprykę upiecz (na przykład w piekarniku). Gdy sczernieje, włóż do woreczka, zawiąż i odłóż na 10 minut, a następnie obierz ze skórki i usuń nasionka. Strąki papryk dość grubo pokrój, wymieszaj z octem, cukrem, kolendrą, skórką pomarańczową, mieloną chili i kuminem. Włóż do blendera i miksuj, aż powstanie gładka masa. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Mięso natrzyj solą i pieprzem, włóż do brytfanny. Piecz około 25 minut. Masę paprykową przełóż do rondelka i gotuj kilka minut, cały czas mieszając. Łopatkę jagnięcą podziel na podwójne kotleciki, podawaj z sosem.
- 2 średnie czerwone papryki
- 2 łyżki octu ryżowego
- 4 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki chili
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 3 łopatki jagnięce (po 50 dag)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki