graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

ogóki z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ogórki są idealne do mięs

ogóki z chili

Składniki:

ogóki z chili

 

  • 3 kilogramy ogórków świeżych
  • 3 łyżki soli
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • zalewa
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki octu
  • 6 łyżek oleju

 

 

Sposób przygotowania:

ogóki z chili
Ogórki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin . Po tym czasie odlać z ogórków powstałą wodę, dodać obrany czosnek podzielony na ząbki i posypać chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Składniki zalewy zagotować i gorącą wlać do ogórków. Odstawić na 7 godzin . Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików, każdy dopełnić zalewą. Pasteryzować 10 minut.Po wystudzeniu przechowywać ogórki w spiżarni.