beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Schabowe roladki z warzywami

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

  • 6 plastrów schabu
  • 6 plastrów boczku
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 3 ogórki konserwowe
  • cebula
  • pieprz, sól
  • mąka
  • 1/4 l bulionu
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab skrapiamy wodą i rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem. Na rozbite mięso położyć plaster boczku, sera i połówkę przekrojonego wzdłuż ogórka oraz kawałek cebuli pokrojonej w ósemki. Całość rolujemy, obwiązujemy nicią (ew. spinamy wykałaczką). Roladki obtaczamy w mące i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Podlewamy bulionem i dusimy do miękkości roladek ok 20-30 minut.

Tagi:

sery ser schab