Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na głebokiej patelni rozgrzewamy olej. Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na patelni ok. 5 min.

Cebule kroimy w ćwiartki, marchewki w talarki.

Do wołowiny dodajemy: pokrojone warzywa, przyprawy i rodzynki. Całość podlewamy czerwonym winem i sosem sojowym. Przykrywamy pokrywką. Dusimy na małym ogniu ok. 90 min.

Jak podawać

Podajemy z podgrzaną bagietką. Posypujemy całość świeżym tymiankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (13)

Avatar
  • Gość Gość
    2051 dni temu
    Ugotuję. Potem będę stała nad talerzem i patrzyła jak mężczyzna wsuwa pół kilo mięsa, jak przystało na prawdziwą polską gospodynię. Wszystko z miłości <3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2376 dni temu
    200 ml wina i 90 min. gotowanis To raczej chyba spalony gar zostanie a nie pyszne dania

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2601 dni temu
    A u mnie porażka, mimo dużo dłuższego duszenia (prawie 3 h), mięso nadal twarde :(

    odpowiedz

  • gość1 gość1
    2603 dni temu
    Czy trzeba dodawać soli? Jeżeli tak to na którym etapie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2602 dni temu
    Jeśli chcesz dodać sól, zrób to w ostatnim etapie gotowania.
  • Gość Gość
    2728 dni temu
    Danie wyśmienite, a przy tym proste w przygotowaniu. Ja dodałam nieco więcej wina :)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    3667 dni temu
    Dlaczego to danie na zdjęciu nie wygląda tak jakby było duszone 90 min.?!! Tylko podane zaraz po podsmażeniu ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2998 dni temu
    Bo zdjęcia zawsze różnią się od rzeczywistości, Kanapki z fast foodów też inne są na zdjęciach a inne gdy trzyma się je w dłoni :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3911 dni temu
    Tiko, sos sojowy należy dodać wraz z czerwonym winem.

    odpowiedz

  • Tiko Tiko
    3913 dni temu
    Hej. A kiedy dodać sos sojowy?

    odpowiedz

  • Stały klient Stały klient
    4008 dni temu
    Wołowina beef master ma kosmicznie wysoką cenę. Kiedy w lidlu będzie tańsza wołowina ???

    odpowiedz

  • Świstakowa Świstakowa
    4076 dni temu
    Baaaaardzo smaczne :) Gotowałam ciut dłużej niż w przepisie, żeby mięsko było mięciutkie. Wyszło rewelacyjnie! Proste, fajne, jednogarnkowe danie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4088 dni temu
    Właśnie zrobiłem, rewelacyjna potrawa!!!!. Nie trzeba dawać najdroższego wina, smak jest obłędny. I chyba najprostsza na świecie do zrobienia, nie wymaga praktycznie żadnego zachodu- obłęd. Takie przepisy lubię.

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!