Okrasa łamie przepisy Twaróg wędzony w marynacie z konfiturą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Marynata:
1. Rozgniatamy czosnek i drobno siekamy. Łączymy z resztą przypraw i dokładnie rozcieramy.
2. Gotową marynatą nacieramy twaróg, po czym owijamy go w lnianą ściereczkę i odkładamy do wędzarni.
3. Gruszki przekrawamy na pół i wędzimy w tym samym czasie, co twaróg, czyli ok. 1 godziny.

Konfitura:
1. Kroimy bulwy kopru włoskiego na grubsze plasterki.
2. Do garnka o grubym dnie wsypujemy cukier, który na wolnym ogniu doprowadzamy do karmelizacji.
3. Na skarmelizowany cukier wsypujemy czarną porzeczkę i koper włoski. Dolewamy ocet winny i dla aromatu ścieramy skórkę z cytryny. Całość przez kilka minut gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Grubo pokruszony uwędzony już twaróg układamy na talerzu, a wokół i na ser kładziemy jeszcze gorącą konfiturę.
Obok układamy pokrojoną w ćwiartki gruszkę.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • glick glick
    4209 dni temu
    o co chodzi z tym " Okrasa łamie przepisy " ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4230 dni temu
    Ewa, Twaróg wędzony, o który pytasz, produkowany i sprzedawany jest pod marką PILOS. Zapraszamy do Lidla, Życzymy smacznego!

    odpowiedz

  • Ewa Czarniecka Ewa Czarniecka
    4231 dni temu
    Proszę podać mi nazwę twarogu, którego produkcję pokazywano w programie w dniu dzisiejszym tj.29.10.12. Mam troje wnuków i chcę podawać im ZDROWY twaróg. Pozdrawiam E.Czarniecka

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!