Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Herbatę zaparzamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy napar na 5 minut, by naciągnął aromatem. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, mieszamy. Herbatą zalewamy brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie zbieramy herbatę z dna naczynia i polewamy nią wierzch owoców.
Gdy owoce zmiękną, wyjmujemy naczynie z piekarnika, lekko studzimy.
Jak podawać
Letnie brzoskwinie podajemy z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Kruche ciasteczka z herbatą
Pachną herbatą, smakują herbatą i wspaniale pasują do popołudniowej herbatki – idealne herbaciane ciasteczka!
Herbaciana rolada z mlecznym kremem
Lekka, słodka rolada z pysznym kremem to idealny dodatek do kawy lub herbaty oraz doskonała opcja na słodki poczęstunek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowy dżem z winogron
- Syrop imbirowy
- Gruszki w syropie
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Konfitura borówkowa z limonką
- Marmolada z pomarańczy
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Bananowe pancakes
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Cookie dough
- Cytryny w miodzie
Komentarze (0)