Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Smażymy burgery

Podsmażamy warzywa

Zmielone mięso karpia doprawiamy posiekanym czosnkiem i chili. Dodajemy pokrojone morele, suszone pomidory, 1 cebulę pokrojoną w kostkę i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Z masy formujemy małe burgery. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.


 

Krok 2: Przygotowujemy konfiturę z cebuli

Przygotowujemy paprykową salsę

Pozostałe cebule kroimy w piórka. Miód rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebule i chwilę smażymy. Zalewamy octem balsamicznym, dodajemy 100 ml wody, ziele angielskie oraz grubo mielony pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu aż do uzyskania konsystencji konfitury.


 

Krok 3: Przygotowujemy sos

Zupę doprawiamy skórką z limonki

Majonez mieszamy z musztardą. Doprawiamy do smaku sokiem wyciśniętym z limonki.

 

 

Krok 4: Składamy burgery

Chlebek kroimy, przypiekamy z obu stron na patelni. Burgery podajemy w chlebie, z konfiturą oraz majonezem.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Kris Kris
    2663 dni temu
    Ile miodu potrzeba do tego dania?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2662 dni temu
    2-3 łyżki, w zależności od tego jak słodką konfiturę chcesz uzyskać :)
  • Gość Gość
    2593 dni temu
    2-3 łyżki (informacja podana na liście składników)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2703 dni temu
    Drogi Gościu, w Polsce i pozostałych krajach Lidl bardzo silnie się rozwija, skupiając się na rozbudowie sieci sklepów, podniesieniu jakości obsługi, komfortu zakupów i szerokości oferty w handlu bezpośrednim. Naszym priorytetem jest zawsze zaspokojenie potrzeb Klienta, dlatego też uważnie wsłuchujemy się w opinie i sugestie, również te o poszerzeniu dostępności poprzez nowe kanały. Cieszymy się, że produkty marki zyskały sobie bardzo duże uznanie i zaufanie konsumentów i jesteśmy skupieni na zapewnieniu jak najlepszej ich dostępności. Natomiast jeśli chodzi o usuwanie komentarzy - usuwamy te, które pojawiają się w nadmiernej ilości o identycznej treści.

    odpowiedz

  • Tak bywa Tak bywa
    2701 dni temu
    Faktycznie, jakby się tak zastanowić to trochę wieje prl-em, kiedy rzucą w koszyki towar z promocji z gazetki, klient przychodzi na zakupy o godz 8:30 lub 8:40 i nic już nie ma:D) To trochę nie bardzo można tu mówić o komforcie robienia zakupów. W internecie pokazują filmiki jak ludzie stoją przed otwarciem Lidla i wcale nie ma w nich wielkich tłumów. To kiedyś się człowiek zapytał pracownika, ile tego towaru wyłożyli, że tak błyskawicznie zniknął ... to kobieta tylko wzruszyła ramionami i powiedziała, że tyle ile dają, to tyle wykładamy:/
  • Mimi Mimi
    2704 dni temu
    Jak ci się nie podoba to masz jeszcze inne markety wiec nie użalaj się nad sobą !

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    2704 dni temu
    Nie rozumiesz intencji autora tego postu, tu chodzi o udogodnienia, aby mogły być takie same dla wszystkich, a nie tylko dla wybranych. Nie wiem gdzie tu widzisz użalanie się autora nad sobą? Widać jak Naród czyta ze zrozumieniem:D)
  • Gość Gość
    2705 dni temu
    Lidl usuwa mój komentarz, a ja go będę znowu pisać w tej samej treści: Mam zasadnicze pytanie, nie związane z odcinkiem ... Dlaczego Niemcy mają na stronie internetowej swojego Lidla możliwość kupowania produktów online? Wszystko mają tam podzielone na grupy, a my musimy sterczeć przed otwarciem sklepu jak za czasów PRL-u, a i tak nie mamy pewności czy starczy dla wszystkich?!! Ludzie jak maniacy biegną do koszy i łapią co wpadnie im w ręce:/ Gdzie Niemcy mogą sobie w zaciszu domowym zamawiać przez internet ... ciuchy, narzędzia, agd i wszystko. Co to za dziwna polityka firmy, nie podoba mi się takie podejście do klienta, czym różni się klient z Polski od klienta z Niemiec? https://www.lidl.de/de/schnaeppchen/s7374963

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!