Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Przygotowujemy sos
Korniszony osączamy, dymkę oczyszczamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z kwaśną śmietaną, musztardą. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.
Krok 2: Panierujemy schab
Kotlety myjemy, osuszamy. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w lekko roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, lekko dociskając.
Krok 3: Smażymy kotlety schabowe
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotlety przez ok. 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i nabiorą złotobrązowego koloru. Osączamy na papierze kuchennym i studzimy. Zabieramy razem z zapakowanym osobno dipem na piknik i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Schab wieprzowy na grzybach z brokułami i knedlikiem
Niebanalny sposób na schab: apetycznie doprawiony, podawany z pysznymi brokułami i czeskim knedlikiem.
Schab w sosie paprykowym
Wyborne plastry mięsa podane z gęstym warzywnym sosem śmietanowym na bazie papryki to idealny pomysł na rodzinny obiad.
Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie
Takiej panierki pewnie jeszcze nie miałeś okazji spróbować, ale nic straconego. Przygotuj schabowego w panierce z miodem, musztardą i makiem!
Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
Tradycyjny schabowy i mus jabłkowy? To danie udowodni Ci, że wbrew pozorom takie połączenie ma sens. I smak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane roladki z tortilli
- Pieczeń à la Orloff
- Kabanosy w cieście
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Kotlety mielone z purée
- Kotlet schabowy w migdałowej panierce
- Kotlet schabowy z miodową kapustą
- Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Dressing musztardowo-miodowy
- Kotleciki z soczewicy
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Ryżowe placuszki z owocami
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Naleśniki z farszem
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Trufle z ciecierzycy
Komentarze (2)
770 dni temu
Kotlety schabowe smażone na maśle? Nigdy w życiu!
odpowiedz
635 dni temu
Smalec!!!