Młode ziemniaki z grilla w boczku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • Wykałaczki

Przygotowanie

Dobrze wyszorowane młode ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Każdego ziemniaka obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy plastrem boczku, który spinamy wykałaczką.
Grillujemy tak długo, aż boczek wyraźnie się zarumieni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (16)

Avatar
  • Gość Gość
    697 dni temu
    w przepisie jest jak byk napisane wyszorowane a nie oskrobane a to zasadnicza różnica

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2141 dni temu
    W przepisie "oskrobane" młode ziemniaki a na zdjęciu ze skórką....

    odpowiedz

  • Gościówka Gościówka
    1837 dni temu
    git
  • Monia Monia
    1750 dni temu
    czytam przepis i czytam i nigdzie nie widzę "oskrobane"...
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1750 dni temu
    Wystarczy wyszorować skórkę :)
  • Gość Gość
    2423 dni temu
    Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który lubią wszyscy :) Nic tylko grillować ziemniaczki :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2909 dni temu
    No no smakowicie to wygląda. Za tydz. Maź przyjeżdża na urlop... na grillu będą same pysznosci:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2913 dni temu
    Bardzo fajne zestawy grille a tak się męczyłem z meni

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2993 dni temu
    Ten boczek to parzony czy wędzony?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2993 dni temu
    Najlepiej użyć boczku surowego.
  • Gość Gość
    1837 dni temu
    dzieki kuchnialidla bo nwm jakiego użyc thx
  • deedee1987 deedee1987
    3840 dni temu
    zachęcam do wypróbowania, ciekawy pomysł na ziemniaczki. Ja osobiście wolę robić zawsze nieco inne ziemniaczki niż te tradycyjne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3901 dni temu
    Ziemniaczki są przepyszne!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3956 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3992 dni temu
    Wygladasz bomba

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4003 dni temu
    Nie próbowałam ale już jestem głodna...majówka nie pozwoliła ale na pewno wypróbuję ...

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!