Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dodajemy do masy nasiona chia
Mleczko kokosowe zagotowujemy z ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Studzimy i łączymy z nasionami chia. Co jakiś czas mieszamy aż do całkowitego wystudzenia.
Krok 2: Masę przekładamy do pucharków
Gotową masę przekładamy do pucharków lub kieliszków i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 3: Układamy owoce granatu
Pudding podajemy schłodzony, udekorowany owocami granatu.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
Zobacz, jak przygotować ryż na słodko. Z dodatkiem kardamonu i z sałatką z mango oraz truskawek.
Pudding chlebowy
Sposób na ciepłe śniadanie lub podwieczorek – pudding chlebowy. Doskonały pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa!
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Kokosowy pudding ryżowy z mango
Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pudding chlebowy
- Pudding z letnich owoców
- Racuchy z jabłkami
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Kruche zajączki maślane
- Frytki z warzyw z dipem sezamowym
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Pudding z chia
- Drożdżowe bułeczki dyniowe
- Lekki deser wiśniowy
- Szarlotkowy pudding chia
- Pita pizza
- Brioszki col tuppo w stylu sycylijskim
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Tort malinowy
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- DESER SZAMPAŃSKI
Komentarze (18)
2054 dni temu
Ile czasu można przechowywać takie puddingi w lodówce jeśli nie dodam od razu owoców?
odpowiedz
2053 dni temu
Klaudio, pudding bez owoców możesz przechowywać w lodówce nawet 3 dni.
2443 dni temu
Juz 5 podejście do tego deseru! Nigdy nie gęstnieje, wodniste nawet po 24 godz. Ale to jak sie okazuje nie tylko moj kłopot. Dlaczego tak sie dzieje?
odpowiedz
2442 dni temu
Drogi Gościu, jeśli do przygotowania używasz tłustego mleczka kokosowego z puszki, wszystko powinno się udać. Ważne jest także dokładne wystudzenie mleczka przed dodaniem nasion chia - jeśli deser dalej nie będzie chciał zgęstnieć, spróbuj dodać większą ilość nasion chia :)
2162 dni temu
Jak robisz cos z mleka kokosowego to musisz wykorzystac tylko stałą część. Nie kazde mleczko po wlozeniu do lodowki gestnieje
2068 dni temu
Jak ci w ciagu 3-4h nie złapie takiej gęstości jaką chcesz to dosyp 2-3-4-5 łyżek chia - zamieszaj i poczekaj - wszystko zależy od tłustości % mleczka kokosowego
2067 dni temu
dosyp chia
2450 dni temu
Ja mam z kolei pytanie o ilość chia. Czy są to łyżki czubate, czy płaskie? Najbardziej byłaby pomocna ilość podana w gramach.
odpowiedz
2450 dni temu
Chodzi o trzy płaskie łyżki stołowe.
2533 dni temu
Jestem robot
odpowiedz
2643 dni temu
Ile porcji wychodzi z takiej ilości produktów?
odpowiedz
2641 dni temu
Podana ilość produktów wystarczy na dwie duże porcje. Finalnie zależeć to będzie jednak od pojemności pucharków, w których podasz pudding :)
2643 dni temu
Ile porcji wychodzi z takiej ilości produktów?
odpowiedz
2068 dni temu
o ludzie.. masz 400 ml mleczka kokosowego.. to ile ci może z tego wyjść?? myśleć myśleć!
2663 dni temu
czy ksylitol można ewentualnie zamienić na stewię?
odpowiedz
2662 dni temu
Możesz dokonać takiej zamiany :)
2662 dni temu
Polecam zastąpienie miodem ale sądzę że stawia też będzie dobra :)
2643 dni temu
Na pewno tak ;) Słodzik to słodzik. Można i bez niego.
zobacz wszystkie