Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 892
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1136
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 737
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 892
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1136
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 737
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Składniki
Biszkopt: Z jaj, mąki, cukru, proszku do pieczenia , oleju, wody i kakao upiec biszkopt. Zostawić do ostygnięcia-przekroić na 2 części.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno , dodać śmietan fix i dodawać masę krówkową. Na koniec dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody.
1 część biszkoptu wyłożyć do blaszki -nasączyć i wyłożyc 1/3 część masy na to ciastka-masa-ciastka i na koniec masa. Przykryć 2 częścią biszkoptu.
Ja polałam polewą. 1/2 kostki margaryny rozpuścić dodać 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao i 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Wystudzić. Na koniec dodać 5 łyzek gęstej kwaśnej śmietany. Polać ciasto i zostawić do schłodzenia.