Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, chrupiące, aromatyczne. bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ;-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
cebulę i czosnek podsmażyć na oleju do zrumienienia, na drugiej patelni usmażyć mieso, przyprawić. Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odcedzoną fasolę i pomidory z puszki, wymieszać. Gotować bez przykrycia tak długo aż soki się zredukują. Dodać kukurydzę, jeszcze chwilę pogotować, odstawić do lekkiego przestygnięcia.
w tym czasie tacos ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 stopni na 2-3 min. Napełnić tacos farszem i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika aż do rozpuszczenia sera, ok. 8-10 min.