Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco na zimne dni.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 675
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 155
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25595
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 836
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 675
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 155
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25595
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 836
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić ok 30 min w lodówce. Po tym czasie upiec na złoty kolor ( ok. 20 min w 200 st.)
czekoladę rozpuścić w garnuszku z dodatkiem 1/2 kostki masła i 200 ml kremówki- schłodzić ( można dodać 1 łyżkę cukru pudru). Resztę śmietanki ubić na sztywno i częściami dodawać wystudzona masę czekoladową.
Gruszki obrać i przekroić na ćwiartki, wyłożyć na rozgrzana patelnię i obsypać cukrem, kiedy cukier się rozpuści gruszki pozostawić jeszcze "na ogniu" ok 10 min.
Upieczone ciasto wraz z bokami posmarować dżemem następnie ułożyć gruszki zalać musem czekoladowym. Można udekorować kawałeczkami gruszki i uprażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić ok 3 godz.