Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie białej czekolady z malinami daje nieziemskie doznania dla naszych kubków smakowych
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1659
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 73
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1659
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 73
Składniki
SPÓD: w misce mieszamy wszystkie sypkie składniki. W osobnej misce mieszamy jajko ze śmietaną i przelewamy to do sypkich składników. Dodajemy do tego margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość siekamy nożem, a następnie zarabiamy jednolite i gładkie ciasto. Wkładamy je do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim blachę wyścieloną papierem do pieczenia, na surowe ciasto wysypujemy groch, aby nie rosło (użyłam blachy o średnicy 30 cm) i pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wychodzi dość grube, więc można dać go trochę mniej (w zależności od upodobań).
MASA: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem śmietany. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aby nie było grudek. Gotową masę wylewamy na upieczony spód. Na wierzchu układamy maliny lub inne ulubione owoce. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).