Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,delikatna tarta z masą budyniową i borówkami na kruchym spodzie. źródło:kulinarneprzygodygatity.blogspot.com
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 190
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 211
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 92
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2165
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 190
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 211
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 92
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2165
Składniki
Przygotowanie ciasta:Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy.Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką wykładamy ciastem,które dosyć dokładnie nakładamy widelcem.Wkładamy ponownie do lodówki na czas nagrzania się piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim spód przez około 15 minut,aż ciasto lekko zbrązowieje.
Przygotowanie masy budyniowej:Składniki masy oprócz mąki miksujemy na gładką masę,na koniec dodajemy mąkę i miksujemy,żeby dobrze rozprowadzić ją w masie. Masę wylewamy na podpieczony spód i układamy na nim borówki. Ciasto pieczemy około 25 minut w temperaturze około 180 stopni ,do momentu ścięcia się masy budyniowej. Po przestudzeniu ciasta wkładamy je do lodówki na 2 godziny. Podajemy schłodzone.