Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczne, lekko kwaskowate ciasto. Mniam!
Polecam.
Odsłon: 356
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 150
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 413
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 390
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2990
Polecam.
Odsłon: 356
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 150
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 413
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 390
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2990
Składniki
Mąki wysiekać z cukrem pudrem, margaryną i masłem, dodać żółtka i zarobić kruche ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć formę do tarty. Tak przygotowany spód podpiec na złoty kolor.Ostudzić.
Brzoskwinie wypestkować, pokroić na sporą kostkę, wymieszać z cukrami wanilinowymi i zwykłym cukrem. Odstawić na 15 minut, żeby puściły sok. Następnie dodać fisiel i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane brzoskwinie doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 5 minut. Przestudzone owoce wyłożyć na podpieczony spód.
Na wierzchu ułożyć kratkę z reszty kruchego ciasta. Piec ok. 20 minut w temp. 150 stopni, termoobieg, do zrumienienia kratki.
Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego owocowego!