Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja, smaczne wykorzystanie grzybów, których u nas sporo :-)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2776
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 262
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2776
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 262
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia. Grzyby oczyścić, podgotować i przesmażyć na cebuli. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Przełożyć je do grzybów, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę od tarty. Opcjonalnie posmarować cienko pesto, wyłożyć nadzienie z kurczaka i grzybów.
Jajka i jogurt zmiksować blenderem, wylać równomiernie na farsz i posypać wszystko startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni (do momentu aż ser się roztopi, a masa jajeczno-jogurtowa nie będzie płynna). Można podawać z kleksem ketchupu. Smacznego :-)