Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gotować używając dobrych, świeżych produktów. Ciesze się, że mam przyjemność pracować z markami, których produkty lubię i mogę Wam polecać, a czasami, jak w przypadku konkursu z oliwami Bertolli i Carbonel nawet je rozdawać. Dzisiejsze danie zainspirowane jest całkowicie produktami marki Arla: masłem solonym Lurpak i serem pleśniowym Castello.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 81
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 81
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łącze ze sobą, zagniatam kulę i wsadzam do zamrażalki na minimum godzinę. Kurczaka kroję w kostkę, posypuje przyprawą do kurczaka i piekę na oliwie z oliwek, następnie dodaję cebulę i duszę jeszcze chwile. Na drugiej patelni rozpuszczam szpinak bo mam mrożony. Dodaję czosnek utarty z solą, ser. Mieszam aż składniki się rozpuszczą, dodaję kurczaka, pomidora i cebulę. Rozwałkowane ciasto nakładam na formę do tarty, wsadzam do piekarnika na 15-20 minut. Przekładam farsz z patelni, posypuje serem żółtym, zapiekam w 180 stopniach. Najważniejszymi składnikami tego dania jest szpinak, ser i czosnek. Jeżeli nie macie pozostałych składników do farszu lub nie lubicie - nie musicie dawać, tarta i tak wyjdzie pyszna.