Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający pomysł na deser ;-)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Ciasto rozmroź, wyłóż na dno i boki formy.Boki należy docisnąć i posmarować żółtkiem a dno ponakłuwać widelcem. Piecz 20-25 min w temp. 220 st., ostudź.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Cytrynę i limonkę wyszoruj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z 1/2 części sok. Limonkę pokrój na cząstki.
Jogurt naturalny wymieszaj z likierem sokiem i skórką z cytryny. 2 łyżki powstałej jogurtowej masy połącz z żelatyną poczym dodaj żelatynę do pozostałej masy. Cytrynowy jogurt połącz z ubitą kremówką i wyłóż na ciasto. Udekoruj limonką.