Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Składniki
Ciasto: Masło utrzec, dodac przesieny cukier puder, zółtka oraz mąkę. Wyrobic na jednolitą masę. Ciasto wstawic do lodówki na 20 minut. Tortownicę wysmarowac masłem i oprószyc mąką, wyłożyc nią ciasto (dno oraz boki). Wstawic do mocno nagrzanego piekarnika (200 stopni), piec 15 minut. Wyjąc i wystudzic.
Masa: Cytryny umy, skórkę zetrzec, nastepnie owoce przepołowic i wycisnąc z nich sok. Do misy wlac sok, dodac skórkę, jaja, cukier i śmietanę, dokładnie wymieszac (pomogłam sobie mikserem). Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, przelac ją do tortownicy z ciastem i wstawic do rozgrzanego piekarnika (200 stopni). Piec 40 minut, po czym wyjąc i przestudzic. Posypac cukrem pudrem.