Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta idealna dla miłośników gorzkiej czekolady
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 192
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 352
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 192
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 352
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać.. Dodać masło i posiekać nożem. Do mąki z masłem i mąką dodać cukier puder i jajko, zagnieść ciasto. Wsadzić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i przełożyć do blaszki. Ciasto po nakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190C na około 15min. Wyjąć i wystudzić.
Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy śmietanka z czekoladą wystygnie ubijamy ją. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka. Do śmietanki dodajemy żółtka i zmielone migdały, mieszamy łyżką. Na końcu delikatnie łączymy śmietankę z białkami. Masę wylewamy na spód kruchego ciasta. Pieczemy jeszcze około 30minut w 180C.