Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa tarta na spodzie z pistacji oraz morelami. Spód dzięki mące z pistacji jest niezwykle kruchy i delikatny, jednak po upieczeniu z nadzieniem jest spójny i nie rozpada się.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 234
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 79
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 267
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 478
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 234
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 79
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 267
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 478
Składniki
Spód: Obrane ze skorupek migdały zmielić na mąkę. Przełożyć do miski i wmieszać zwykłą mąkę oraz sól. W drugiej misce masło zmiksować z cukrem, aż będzie gładkie i puszyste. Wmieszać suchą mieszankę. Ciasto zapakować w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować formę o wymiarach 25 x 25 centymetrów. Formę wysmarować masłem. Po 30 minutach wyłożyć ciasto na wysmarowaną masłem blaszkę. Piec przez 15-20 minut, aż ciasto będzie ładnie zarumienione.
Wypełnienie: Wszystkie składniki do wypełnienia tarty bardzo dokładnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód. Przepołowione owoce układać na tarcie, skórką do dna. Piec kolejne 30 minut. Pozostawić do ostudzenia i ozdobić pokruszonymi pistacjami przed podaniem.