Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochłaniają trochę czasu, lecz są bardzo smaczne :)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 357
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 94
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 357
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, jajka i sól. Szybko zagnieść, schładzać w lodówce min. 1 h.
Po tym czasie rozwałkować ciasto dość cienko i wyłożyć nim foremki tareletkowe wysmarowane masłem i oprószone mąką. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200 o C piekarniku.
Jabłka umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Rozgrzać na głębokiej patelni miód, smażyć na nim plasterki jabłek.
Usmażone jabłka wykładać na tarteletki i dekorować łyżeczką borówek.