Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Ser feta rozgniotłem widelcem, dodałem starty parmezan, jajka i pieprz. Ciasto pokroiłem w paski 25x5 cm, złożyłem razem, aby się nie wysuszyły. Pokroiłem na kwadraty o boku 5 cm, każdy kawałek posmarowałem masłem. Nałożyłem porcje masy serowej i skleiłem tak, aby powstały trójkąty. Rozłożyłem je na natłuszczonej blaszce i posmarowałem reszta masła. Piekłem 15 minut na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Podałem na ciepło. Tiropitakia mogą być przystawką do ouzo.