Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 254
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5410
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 254
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5410
Składniki
2 galaretki ropuszczamy w 0.5 litrze wody. Studzimy i dodajemy do ubitej smietany, nastepnie dodajemy posiekane truskawki (zostawiajac te najladniesze na wierzch pod galaretke)
Biszkopt dzielimy na 2 lub 3 czesci w zaleznosci od wysokosci. Biszkopt musi byc wlozony do formy do biszkopta (takiej co mozna rozpiac bok i zdjac) Nasaczamy herbata i przekladamy galaretka ze smietana i truskawkami. Na wierzch, jesli zostalo nam "kremu" wykladamy, na nim truskawki pokrojone w polowki i zalewamy tezejaca czysta 1 galaretka rozpuszczona w 0.25 wody
Wstawiamy do lodowki do zastygniecia. Tort oryginalnie robie z malin, na tej samej zasadzie, ale rowniez wychodzi np z brzoskwin z puszki i innych owocow. Smacznego :)
Zakladamy ze galaretki sa na 500ml wg opakowania.