Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na Pierwsza Komunie świętą siostrzenicy
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
7 białek ubić z 10 łyżkami cukru na sztywno dodać 7 żółtka 12łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia delikatnie wymieszać upiec biszkopt około 30 min. w 180 stopniach drugi biszkopt upiec z takiej samej ilości składników przekroić na dwie części
do soku brzoskwiniowego dodać sok z cytryny spirytus można lekko osłodzić dolać 0,5 szklanki przegotowanej wody nasączyć biszkopty. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodać przestudzoną wcześniej rozpuszczoną żelatynę (2 łyżki żelatyny w 4 łyżkach wody ) dodać pokrojone brzoskwinie posmarować biszkopty na wierzch ubić śmietanę dodać żelatynę (1 łyżka żelatyny w 2 łyżkach wody) posmarować wierzch i boki udekorować według uznania u mnie kupiony kielich kwiatki z masy cukrowej oraz groszki kolorowe na różaniec