Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 100
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 505
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24692
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 100
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 505
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24692
Składniki
Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej. Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn. Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje. Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.
Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę. Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.
Smacznego życzę!