Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 799
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4513
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 799
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4513
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego