Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1545
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1545
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Tort: czekoladę pokruszyć,włożyć do małego garnka i rozpuszczać w kąpieli wodnej.Wyjęte wcześniej z lodówki masło pokroić i utrzeć z połową cukru na puszysty krem,wbijając pojedyńczo żółtka a następnie wlać roztopioną czekoladę. Ubić sztywną pianę z białek. Wymieszać delikatnie z resztą cukru i wlać do czekoladowego kremu. Dodać przesianą mąkę oraz proszek i starannie wymieszać. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm posmarować masłem, posypać mąką. Nagrzac piekarnik do temp. 180 st. i piec ok. godz.
Nadzienie : do dżemu morelowego dodać 2 łyżki wody i podgrzać na parze. Przekroić tort na dwie części ,posmarować dżemem i nałożyć warstwy na siebie.
Polewa: rozpuścić czekoladę z masłem, zostawić do wystygnięcia i lekko ubić mikserem. Udekorować tort polewą.