Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, prosty tort.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 60
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 77
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 104
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 60
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 77
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 104
Składniki
Upiec biszkopt I: Z 3 jajek oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać 0,5 szklanki cukru dalej ubijać, dodać szklankę mąki wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia, dodać żółtka. Wszystko wymieszać. Wylać do tortownicy. Piec ok. 25 min.
Upiec biszkopt II : analogicznie do 1.
Upiec biszkopt III: analogicznie do 1 i 2 ale dodać też kakao.
Zrobić masę: Śmietankę ubić, pod koniec dodać cukier puder, rozpuszczoną i ostudzoną w kąpieli wodnej czekoladę, żelatynę rozpuszczoną 5 łyżkach gorącej wody.
Brzoskwinie pokroić w mniejsze kawałki.
Biszkopt nr 1 nasączyć sokiem z brzoskwiń, wymieszanym z odrobiną wody. Wyłożyć 1/3 masy. Na masę kłaść kawałki brzoskwiń, przykryć biszkoptem kakaowym, nasączyć sokiem z wodą, wyłożyć kolejną 1/3 część masy, znów ułożyć brzoskwinie, przykryć biszkoptem, nasączyć sokiem z wodą. Wierzch oraz boki wysmarować pozostałą masą. Boki posypać kokosem i dowolnie ozdobić wierzch tortu.