Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 24
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 24
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasto ;Jajka ubić z cukrem na sztywną masę dodać wodę i olej.Mąkę z kakao przesiać i dodawać porcjami do jajek delikatnie mieszając.Ciasto przelać do tortownicy(24 cm)wyłożonej papierem . piec w 180-200 stopniach ok 30 min.
Wiśnie odsączyć ,sok zlać i z tego ugotować kisiel i dodać wiśnie -ostudzić.Ciasto przekroić na 3 krążki i skropić alkoholem.
Śmietanę ubić z cukrem odłożyć 1/3 masy do dekoracji.Przełożenie ciasto -połowa kisielu -połowa smietany-ciasto -kisiel - śmietana -ciasto-śmietana -starta czekolada +przybranie SMACZNEGO