Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie dla lubiacych ziemniaki!!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 91
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1029
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 91
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1029
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1156
Składniki
1-ziemniaki myjemy gotujemy w mundurkach okolo 30 minut obieramy ze skorki i przeciskamy przez praske.Dodajemy maslo,parmezan,jajka,ser gouda pokrojony na male kawalki,pokrojona na kosteczke szynke,sol piepsz do smaku.Wszystko dokladnie mieszamy masa musi dobrze do siebie przywierac( gdy tego nie robi mozna dodac 2 lyzki mleka)
2-kroimy na plastry ser wedzony,forme do pieczenia(ja uzywam tortownicy)smarujemy maslem i wysypujemy bulka tarta,nastepnie dodajemy tylko polowke naszej ziemniaczanej masy i dociskamy dobrze do formy nastepnie przykrywamy wedzonym serem i pozostala masa.
3-Posypujemy bulka tarta i na wierzch kladziemy kawaleczki masla.
4-Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200stopni .Tort musi nabrac zlotego koloru danie podajemy cieple.