Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Mąż uwielbia tortellini, a ja z kolei sos pomidorowy, dlatego dzisiejszy pomysł łączy te dwie rzeczy w ten sposób powstało bardzo apetyczne danie :)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 86
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 86
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Składniki
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory i odcedzony makaron. Dodać przyprawy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 15 min.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem. Smacznego :)