Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest łatwe i proste do przygotowania na specjalne okazje
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 56
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 998
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1129
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 56
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 998
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1129
Składniki
BISZKOPT: Oddzielić białka, ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać po trochu cukier. Każde żółtko osobno posolić i dodać go w czasie ubijania piany. Na koniec dodać mąkę i dobrze wymieszać. Piec w dużej tortownicy około 30-40 minut.
Masę przygotować tj.na opakowaniu.
Upieczony biszkopt przekroic na trzy części(ja robie to przeciągając nitkę)Jako pierwszą warstwę ułożyć truskawki i wylać tężejącą już galaretkę.Na drugą warstwę położyć biszkopt i wylać masę,przełożyć biszkoptem i rozsmarować pozostała masę.
dekorowac wedle uznania ja zrobiłam to bezami i posypką
Smacznego:)