Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 106
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 65
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 106
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 65
Składniki
Formę wyścielamy folią spożywczą. Rozrabiamy galaretkę miętowo jabłkową. Wlewamy do formy ,wkładamy do lodówki. Jak galaretka stężeje rozrabiamy pomarańczową i wylewamy na stężałą. Odkładamy do lodówki. Winogrona przekrajamy na pół i wykładamy na galaretkę. 2 łyżeczki żelatyny rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody ,schładzamy. Pół kubka śmietany ubijamy z cukrem pudrem dodajemy 50 ml grenadyny (można dać inny syrop do zabarwienia np malinowy) ,pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy. Wlewamy do formy i odstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie rozrabiamy cytrynową i odkładamy do stężenia. Następnie kroimy ją na kawałki układając w formie. Ubijamy pozostałą śmietanę z cukrem wanilinowym. Rozrabiamy 2 łyżeczki żelatyny w gorącej wodzie ,schładzamy. Wlewamy do bitej śmietany i dokładnie mieszamy. Wlewamy do formy ,na wierzch delikatnie układamy herbatniki.