Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest sobota, więc mamy trochę więcej czasu niż zwykle na dobre śniadanko. Dobre i pożywne. Trochę tych kalorii to to ma. Ale smaczek - bezcenny! ;-) Został jeszcze kawałek sera koziego z truflami przywieziony z Chorwacji, więc będzie wersja "de lux".
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Rozmąć na talerzyku jajko z odrobiną mleka. Na patelni rozgrzej masło. Kromki chleba tostowego (najlepiej domowego) obtocz w jajku i usmaż na patelni z jednej strony. Obróć na drugą, a tę już podpieczoną posyp startym serem. Jeżeli używasz zwykłego sera, bez przypraw, możesz go teraz doprawić ulubionym smakiem. Kiedy ser się już rozpuści, tosty są gotowe.
Ponieważ użyłem sera o bardzo specyficznym smaku i aromacie, nie potrzebne były inne dodatki. Jeżeli chcesz, możesz posypać własne tosty dowolną, ulubioną mieszanką ziół lub przypraw.