Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 439
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 48
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 439
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 48
Składniki
Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem.
Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej.
Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.