Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 125
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 125
Składniki
Spód: W rondlu rozpuścić margarynę z mleczną czekoladą. Przestudzić. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z margaryną "czekoladową". Przełożyć na blachę lekko ugniatając tak, aby stworzyć spód . Odstawić. Masa: Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dodać serek mascarpone. Miksować aż do połączenia składników. Masę przełożyć na przygotowany spód. Odstawić do lodówki. Wierzch: Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na masę wyłożyć truskawki i wylać zastygającą galaretkę. Chłodzić kilka godzin w lodówce.