Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, z lekką masą serowo-śmietankową, teraz z truskawkami a później z każdym dowolnym owocem :))) U mnie biszkopt jest jaśniejszy z braku odpowiedniej ilości kakao :))
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 36
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 249
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 140
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 151
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 36
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 249
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 140
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 151
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę dodać stopniowo cukier i ubijać dalej aż piana będzie błyszcząca, następnie dodać po jednym żółtku, obie mąki z proszkiem, wodę i kakao. Piec 30 min. w tem. 170C .
Masa: ser utrzeć na jednolitą masę, dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę. Do masy dodać wystudzoną galaretkę pina coladę rozpuszczona w 1 szkl. wody. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt, poukładać truskawki i zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi 0,75l. wody. Włożyć do lodówki. Najlepsze drugiego dnia. Smacznego :)))