Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z popularniejszych dań obiadowych, przygotowanie jest szybkie a po wstawieniu do piekarnika danie robi się samo. Poza kapitalnym aromatem krążącym po domu dodatkową zaletą jest to że za każdym razem można zmieniać sobie zestaw warzyw.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7245
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42500
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 265
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7245
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42500
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 265
Składniki
Mięso oczyścić i zamarynować na 2h w papryce słodkiej lub ostrej, tymianku, lubczyku i oliwie. Ziemniaki przekrojone na ósemki przyprawiamy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą i mieszamy. Mięso przekładamy do naczynia do zapiekania, dajemy pozostałe warzywa z ziemniakami na końcu. Zapiekamy w 200 oC przez 20 minut pod przykryciem i kolejne 40 minut bez przykrycia. Podajemy na ciepło.