Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24718
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24718
Składniki
Udka przyprawić - ja użyłam: przyprawy do kurczaka, pieprzu, papryki ostrej, odrobinę maggi. Tak przyprawione udka wstawiłam na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej / oliwę. Udka obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.
W tym samym czasie na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Usmażone udka przenosimy na patelnię z cebulką i papryką. Podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Sos zagęszczamy. Gotowe udka podajemy z ryżem lub ziemniakami, dodatki wedle gustu - ja podałam z surówką.
Smacznego! :-)