Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety zaczęłam robić aby urozmaicić moim Dzieciom śniadania. Ta, właściwie, podstawowa jego wersja, bo bez dodatków bardzo przypadła im do smaku.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Składniki
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, mąkę i przyprawy. Połączyć wszystko trzepaczką. Na patelni, na małym ogniu rozgrzać łyżeczkę masła i wylać masę jajeczną. W trakcie jak będzie się ona ścinać podlewać jej płynną postać z wierzchu pod spód. Gdy spód się zrumieni przewrócić omlet na drugą stronę i poczekać do zrumieni. Smacznego!