Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z patelni a nie z piekarnika. Kruche, smaczne. U mnie znikają dość szybko.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 23
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 23
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę z proszkiem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę margarynę i wszystko dokładnie zagnieść. Do rzucamy żurawinę i dalej zagniatamy. W miseczce roztrzepujemy 2 całe jajka z olejkiem waniliowym. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok . 1 cm. Wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy ciastka po ok.5min z każdej strony.
I zajadamy ze smakiem :) Smacznego!