Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, idealne na przyjęcia i święta.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 69
Składniki
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Po ostygnięciu przekroić ciasto na dwie części.
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
Czerwone galaretki rozpuść w ½ litra wody. Dodaj starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Tak samo z galaretką zieloną. Ugotuj budyń Wystudź. Utrzyj z margaryną, olejkiem waniliowym oraz cukrem pudrem waniliowym.
Układaj warstwami; jasny biszkopt, krem, galaretka, krem, ciemny biszkopt, krem, galaretka, krem, jasny biszkopt. Całość posyp cukrem pudrem waniliowym.